Érdeklik-e a rangsorok a munkaadókat?

15 máj

IREG_7_740Az IREG nevű nemzetközi rangsorszervezet kétéventei konferenciáinak sorában idén a munkaadói szempontokat helyezte a középpontba. Az University of London Darwin Building-ben zajló tanácskozáson az első panelben a Siemnes, az Airbus, a Shell és az Enterprise Rent-a-Car képviselői beszélnek.

A bevezető előadást Stephen Isherwood, az Association of Graduate Recruiters (UK) ügyvezető igazgatója tartja. A szokásos meglepő kutatási eredményekről számol be: a munkaadók flexibilis, nyitott, innovatív stb. stb. diplomásokat keresnek… Christian Schutz, a  Siemens AG (Németországban működő) egyetemi kapcsolatainak vezetője hasonlókat mond, egy hangsúlybeli újdonsággal: sokszor és kiemelve emlegeti az ismeretátadás módszertanának, a személyközi és személyes pszichológiai készségeknek a fontosságát. (Innen is üdvözöljük az ilyen képzések és tudások lebecsülésével tüntető hazai “nagyvállalati” /khm, sufnikapitalista/ megmondók valóságismeretét…)

Az Airbus képvisleője, Rachel Schroeder a mérnöki pálya vonzóvá tételének fontosságát emeli ki, amit természetesen nem állami keretszámok sehova nem vezető mozgatásával igyekeznek elérni, mint némely bumfordibb országban (a szerk.), hanem a kisiskolákban kezdik a párbeszédet a gyerekekkel (10 angol gyerekből 6 nem tudja, mit csinál egy mérnök…).

Az Enterprise tehetséggondozó menedzsere, Ashley Hever a vezetési skillekről beszél. Mivel USA-ban mindig tőlük kölcsönöztünk autót, igazolhatom, értenek hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: