Géptelenül a TOP200 felé!

2 Júl

Végre kiderült, mi a kormányzati illetéktelenkedők által sokat emlegetett felsőoktatási problémák fő oka: az ötlettelenség. Azt gondolják szerte e hazában az egyetemek, hogy  a hanyatló Nyugat és feltörekvő Kelet versengő egyetemeit olyasféle elavult módszerekkel előzzük meg, mint pl. hozzájuk hasonlóan számítógépek használata a kutatásban és oktatásban.szamologep

Pedig a legendás magyar kreativitást és tehetséget az mozgatja meg sokkal messzebbre repítően, ha megmaradunk a korábbi  informatikai infrastruktúránknál és nem veszünk újabb gépeket (hacsak nem EUs vagy NATO-pénzeink vannak). Erre a furmányra nem számítanak azok az elkényelmesedett burzsujok, úgyhogy miénk a jövő felsőoktatásának epicentruma (vagy mije…).

Vagy lehet más olvasata ennek a levélnek, amit egyetemi vezetők néznek üveges tekintettel, veszni érezve pályázati programokat, kutatásokat, kollégákat, hallgatókat?

Level_lazar

 

3 hozzászólás a “Géptelenül a TOP200 felé!”

  1. jános lázár 2013. július 4. csütörtök - 08:52 #

    a legtöbb helyen nem is vesznek, hanem bérelnek, például számítógépeket. azt el tudják számolni költségként.

  2. Vizsgázók Réme 2013. július 3. szerda - 23:59 #

    Halló, Kolléga Úr! Ezek szerint abból a pályázati pénzből sem lehet gépet venni, amit nem az állam adott? Abból a pénzből sem, amit a külföldi hallgatók fizettek be az angol nyelvű képzés tandíjaként? Látom, bútort sem lehet venni. A mi szobánkban gyakorlatilag nincs használható szék, csak amit a folyosóról a régi vendégszékek közül bevittem. Amúgy mi lett azzal a szép nagy maradvánnyal, amellyel a jól gazdálkodó, saját bevételeket szépen hozó, költségvetését egyensúlyban tartó karunk a tavalyi évet kezdte? Üdv: munkahelyi folyosószomszédod két ajtóval odébbról 🙂

  3. Pásztor Erzsi 2013. július 2. kedd - 20:37 #

    Ez annyira durva, hogy kapkodom a levegőt. Pályázati pénzeket, amiket kutatásra kaptunk nem tudunk elkölteni, mert történetesen számítógép kell a kutatásainkhoz, arra kértük a pénzt. És akkor a pályázati célok megvalósulásával mi van??? Nem pántlikázott költségvetési pénzből soha de soha nem kaptunk számítógépet. Felfogták-e egyáltalán, hogy mit csinálnak??

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: